Fortschritte

Angewandte Grammatik, vwo/gymnasium

Door Luuck Droste, Herman Lange

Beschikbaar vanaf 05.09.2021

Fortschritte - Angewandte Grammatik, vwo/gymnasium is een oefengrammatica voor de bovenbouw van het VO en de lerarenopleiding Duits. In 75 Schritte doorloopt de leerling/student stap voor stap - Schritt für Schritt - de grammaticaregels van het Duits. Iedere Schritt begint met een compacte en heldere uitleg van de theorie, waar nodig voorzien van voorbeelden. Na de theorie volgt steevast een rijk aanbod aan oefenmateriaal: van invullen en combineren tot verbeteren (Fehlschritte geheten) en vertalen. Iedere tiende oefening heet Rückschritte: hier worden eerder behandelde onderwerpen opnieuw, en vaak op een nieuwe manier geoefend. Herhaling van de aangeboden stof is daarmee gewaarborgd.

De zorgvuldig opgebouwde leerlijn van Fortschritte nodigt uit tot het in de aangeboden volgorde doorwerken van de stof. Door de opbouw is Fortschritte bij uitstek geschikt voor scholen die in de bovenbouw op projectbasis en/of met eigen materiaal werken, maar daarnaast behoefte hebben aan een theoretische basis waarop teruggegrepen kan worden. Fortschritte kan uiteraard ook, als extra oefenmateriaal, naast een methode ingezet worden.

De laatste vijf Schritte van het boek behandelen formele correspondentie: leerlingen en studenten wordt geleerd om op een correcte manier brieven en e-mails te schrijven. En ten slotte toetst de laatste Schritt alle behandelde theorie in de vorm van meerkeuzevragen.

Fortschritte is ontwikkeld voor het reguliere onderwijs, maar tevens geschikt voor iedereen die, vanuit het Nederlands, zijn kennis en beheersing van de Duitse grammatica een impuls wil geven.

Een antwoordenboek met de uitwerkingen van alle oefeningen is los verkrijgbaar.

Paperback, 2021, 276 blz.

ISBN 978-5997-342-8

Fortschritte

24,90

Reserveren

Docenten krijgen korting