Hercules

De eerste superheld

Op voorraad

Hercules de superman, de monsterdodende machine, de mythe – wie was de man achter de leeuwenhuid? Deze biografie vertelt het verhaal van de eerste superheld vanaf de traumatische omstandigheden rond zijn geboorte tot zijn dramatische dood.

Hercules was méér dan alleen zijn twaalf beroemde werken. Hij was een vader, een minnaar, een legeraanvoerder en een uitstekende generaal. Hij was ook een veerover, een moordenaar en een verkrachter. Met behulp van oude teksten én beelden uit de oudheid, van het vroege Griekenland en later, geeft deze gedetailleerde biografie de lezer een goed idee van het karakter van een van de meest complexe en menselijke helden van de Griekse mythologie.

In de hoofdtekst worden de voor dit boek belangrijkste klassieke teksten geciteerd, zodat de lezer een goed beeld krijgt van Hercules gebaseerd op wat de antieke auteurs zelf over hem en zijn avonturen hebben geschreven. Achterin zijn de geciteerde passages in de oorspronkelijke taal (Grieks of Latijn) opgenomen: ideaal voor (oud-)gymnasiasten die graag dieper in de bronnen willen duiken.

Philip Matyszak is doctor in de Romeinse geschiedenis van St John’s College, Oxford University. Hij schreef vele boeken over de oudheid, waaronder het bekende The Greek and Roman Myths: A Guide to the Classical Stories, Ancient Rome on Five Denarii a Day en Legionary: The Roman Soldier’s (Unofficial) Manual. Hij geeft e-learningcursussen in de oude geschiedenis aan het Institute of Continuing Education van de Universiteit van Cambridge.

Paperback, 2022, 272 blz., ca. 57 ill. in kleur

ISBN 978-90-5997-346-6