Disco Digitaal

Disco is omgevormd tot een moderne, volledig interactieve methode Latijn. Met ingang van het schooljaar 2018-2019 is Disco Digitaal beschikbaar in Learnbeat, een digitaal platform voor adaptief leren.

Vraag een gratis demo-account aan; mail naar Activeer JavaScript om dit emailadres te tonen!.

Peter Stehouwer stond aan de basis van de oudere, gratis oefensite van Disco en heeft jarenlange ervaring met digitaal onderwijs. Stehouwer werkt nu met de pilotversie van Disco Digitaal op het Penta College in Spijkenisse.

Caroline Fisser is een van de oorspronkelijke auteurs van de methode; ze werkt nu samen met Peter Stehouwer aan het omvormen en uitbreiden van Disco tot een interactieve versie.

Disco Digitaal

Voordelen voor de leerling: in eigen tempo werken, direct feedback krijgen, opdrachten zelf nakijken, mogelijkheden zichzelf te toetsen, per les werken aan extra materiaal.

Voordelen voor de docent: op een overzichtelijke manier vorderingen van leerlingen volgen, direct zien waar een leerling moeilijkheden ervaart, meer aandacht kunnen besteden aan leerlingen die extra uitleg nodig hebben, volledige regie over het aanbod van de stof aan de leerling; mogelijkheid om zelf extra materiaal toe te voegen

Veranderingen: De 17 lessen uit Disco 1 zijn gesplitst in 30 lessen, de onderdelen grammatica, teksten, woorden en toetsen sluiten direct op elkaar aan, elk grammaticaal onderdeel wordt meteen gevolgd door oefeningen, extra woordoefeningen toegevoegd, per les ‘Zelftoetsing’, veel extra verdiepingsmateriaal.

Nieuw boek: bij Disco Digitaal zal een handzaam leer-/werkboek verschijnen dat goed aansluit bij de digitale werkvorm; verschijnt in mei 2018.

De andere digitale Disco-versies (de pdf’s in Schooltas en App4learning) blijven vooralsnog beschikbaar. Update: de andere digitale versies zijn niet meer beschikbaar. Wij werken sinds 2019 uitsluitend nog met Learnbeat.

Boeken en werkschriften blijven gewoon leverbaar.