Gratis woorden oefenen

Wij hebben een website ontwikkeld waar leerlingen kunnen oefenen met woorden uit onze taalboeken.

Alle woorden uit Disco (Latijn), Wörter im Kontext (Duits) en Words in Progress (Engels) kunnen nu online geoefend worden. De woorden zijn verdeeld per les (Latijn) of per oefening (Duits en Engels). Het gaat hierbij puur om het leren onthouden van de betekenis van de woorden.

Er zijn op dit moment drie soorten oefeningen beschikbaar. De meest eenvoudige zijn flitskaarten: er wordt een woord getoond en de leerling moet dan aangeven of hij/zij het wel of niet kent. De Nederlandse betekenis van het woord staat op de “achterkant” van de betreffende kaart.

Bij de sleepoefeningen moet de Nederlandse betekenis achter het juiste woord worden geplaatst. De computer kijkt de opdracht vervolgens na. Tot slot kan een leerling ook schrijfoefeningen maken: betekenis moet uitgeschreven worden. Hierbij wordt streng gecontroleerd op spelling!

Om van deze oefensite gebruik te maken moet een apart account worden aangemaakt; de site is en blijft gratis en zonder reclame. De website bevindt zich nog in een bèta-fase: als u een probleem ondervindt, dan verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen. U kunt ons ook e-mailen met suggesties en opmerkingen.